Megnézem
Túranaptár
Kérdésed van?
Segítünk!
Írj nekünk,
s tedd fel kérdéseid!
Kérjük, töltsd ki az űrlapot!
Neved:*
Email címed:*
Telefonszámod:
Tárgy:
Kérdésed:*
Kérdésedet egy napon belül
megválaszoljuk!
Ha kéred, visszahívunk!
+36 30 556 92 25
Hívj minket bizalommal!
info@trekking-tours.hu
Írj nekünk, s tedd fel kérdéseid!
Üzenet küldéséhez megadott személyes adataidat nem tároljuk, kérdésed megvála- szolásán kívül más célra nem használjuk fel, harmadik fél számára nem adjuk át. Adatvédelmi szabályzatunk.

Az itt látható űrlapot láthatatlan reCaptcha védi: Adatvédelem - ÁSZF

Expedíciók, hosszabb mászások

Expedíciós mászások nagyobb magasságokban, haladó turistáknak...

Ezen túráinkat azoknak ajánljuk, akik legalább már a Mont Blanc magasságában jártak. Vagyis, minimum egyszer már voltak 5000 méter körüli magasságon. Ismerik a jégcsákány és a hágóvas használatát, kiemelkedő állóképességgel és kondícióval rendelkeznek, elszántak, és szeretik a kihívásokat. Nem riadnak vissza akár a több héten át tartó nehéz körülmények közötti létezéstől, sátorban alvástól, a megszokott életkörnyezetükből való teljes kiszakadástól.

Mit is jelent az expedíciózás, mire készüljön az, aki szeretne részt venni expedíciós mászáson?

Az expedíciós hegymászás a 6-7-8000 méteres hegyek meghódításának bevett módszere. Ezeken a távoli, civilizációtól távol eső helyeken már az alaptábor megközelítése is sok esetben nehéznek mondható. Nem ritkán már az ABC-be is helikopterrel jutnak el a mászók, vagy 5-10 napig tartó trekkinggel.

Általában az alaptábor hétezer méteres hegy esetében 4000 méter környékén, míg 8000 méteres hegy esetében 5000 méteres magasságban található. Az alaptábor az a hely ahová a fentebbi táborokból akklimatizációs túráikból visszatérnek a mászók regenerálódni, feltöltődni a további mászásokhoz.

A csúcstámadások általában a legmagasabban fekvő táborból indulnak, de manapság sokan próbálnak indítani csúcstámadást lentebbi /kettes/ táborból is. Főként azok, akik nagyon rutinosak, vagy nagyon könnyen tudnak akklimatizálódni, ezáltal gyorsan tudnak mozogni magasabb régiókban. 

Azoknak, akik 5-6-7000 méteres csúcsokat szeretnének velünk meghódítani, kötelezővé tesszük a részvételt alacsonyabb csúcstúrákon, ezzel is elősegítve a későbbi sikeres mászásokat!

Expedíciós túráink:

1. Törökország - Örmény-felföld - Ararát (5137m) - magashegyi trekking
Egy titokzatos, misztikus hegy, ahol Noé bárkája megfeneklett! Egy rendkívüli szépségű, legendás csúcs, melyet szikrázó örök hó borít, s törökül Agri Daginak, vagyis a "Fájdalom hegyének" hívnak!

2. Törökország - Örmény-felföld - Ararát (5137m) - hótalpas túra
Egy fantasztikus, életre szóló téli kaland a világ egyik legcsodálatosabb vulkanikus hegyének csúcsára, az Ararátra vagyis az "Örmény Óriásra"! Hótalpas túra a titokzatos helyen, mely az emberiség bölcsője volt!

3. Oroszország - Kaukázus: Elbrusz (5642m) - csúcsmászás

4. Irán - Elbruz-hegység: Damavand (5671m) - magashegyi trekking

5. Tanzánia - Kilimandzsáró (5895m) - Marangu-út - magashegyi trekking
Magashegyi trekking Afrika legmagasabb pontjára a vulkánok-vulkánjára a Kilimandzsáróra (5895m)! Egy rendkívüli túra, egy kontinens-mászás Afrika tetejére!

6. Tanzánia - Kilimandzsáró (5895m) - Machame-ösvény - magashegyi trekking
Egy fantasztikus magashegyi trekking Afrika legmagasabb pontjára a Kilimandzsáróra! A legkalandosabb útvonalon, vagyis a Machame-ösvényen.

7. Tanzánia - Kilimandzsáró (5895m) - Rongai-út - magashegyi trekking
Egy rendkívüli magashegyi trekking, egy "kontinens mászás" Afrika legmagasabb pontjára az Uhuru-csúcsra! A legegyedibb, legkülönlegesebb útvonalon a Rongai-úton!

8. Tanzánia - Kilimandzsáró (5895m) - Umbwe-út - magashegyi trekking

9. Tanzánia - Kilimandzsáró (5895m) - Lemosho-útvonal - magashegyi trekking

10. Argentína - Andok - Aconcagua (6962m) - expedíció
Egy fantasztikus, kihívásokkal teli expedíciós mászás Amerika legmagasabb csúcsára, egy páratlan szépségű „trekking” csúcsra az Aconcaguára. A „Kő őrszemre”.

11. Tádzsikisztán - Pamír - Korzsenyevszkaya-peak (7105m) - expedíció

Bővebb információ:
Lesták Erzsébet
Tel.: +36 30 556 92 25
Email: info@trekking-tours.hu

Partnereink

Columbia Sportswear Company RBK Mountain Equipment Scarpa Sherpa Oakley

  Hírlevélre feliratkozás

A feliratkozó űrlapokat láthatatlan reCaptcha védi : Adatvédelem | Általános szerződési feltételek.
Elfogadom a Trekking Tours adatkezelési szabályzatát.
A weboldalon található mindennemű tartalom a Trekking-Tours Hungary Kft. szellemi tulajdonát képezi s tulajdonosának írásos engedélye nélkül nem használható fel!
Trekking-Tours Hungary Kft.
© 2013 - 2021
www.trekking-tours.hu
Minden jog fenntartva.
Eddigi látogatások száma:
0
1
1
0
0
9
5
3