Megnézem
Túranaptár
Kérdésed van?
Segítünk!
Írj nekünk,
s tedd fel kérdéseid!
Kérjük, töltsd ki az űrlapot!
Neved:*
Email címed:*
Telefonszámod:
Tárgy:
Kérdésed:*
Kérdésedet egy napon belül
megválaszoljuk!
Ha kéred, visszahívunk!
+36 30 556 92 25
Hívj minket bizalommal!
info@trekking-tours.hu
Írj nekünk, s tedd fel kérdéseid!
Üzenet küldéséhez megadott személyes adataidat nem tároljuk, kérdésed megvála- szolásán kívül más célra nem használjuk fel, harmadik fél számára nem adjuk át. Adatvédelmi szabályzatunk.

Az itt látható űrlapot láthatatlan reCaptcha védi: Adatvédelem - ÁSZF

Szlovákia túrák, hegymászások

Túrák, csúcstúrák, hegymászások Szlovákiában...

Ebben a túrakategóriában találjátok Szlovákia legnépszerűbb és egyben legszebb helyeire szervezett túráinkat. Hegyet mászhat, túrázhatsz velünk a Magas-Tátra kétezres hegyormain, az Alacsony-Tátra trekking-csúcsain, a Szlovák Paradicsom gyönyörű szurdokaiban, vagy a Szlovák-karszt páratlan szépségű túraútvonalain.

Magas-Tátra
A Magas-Tátra a Kárpátok legmagasabb hegyvonulata, s egyben a világ legkisebb területű magashegysége Szlovákia és Lengyelország határán. A Magas-Tátra mindössze 26 kilométer hosszúságú. Egész területe a Tátrai Nemzeti Park (TANAP) védett övezetében található. A hegység látogatását a TANAP látogatási rendje szabályozza. Vannak területei, melyek védelem alatt állnak, s a turisták elől teljesen elzártak.

A hegység több mint 30 csúcsa haladja meg a tengerszint feletti 2500 méteres magasságot. Legmagasabb pontja a Gerlachfalvi-csúcs (2655m), legismertebb orma egyben a hegység negyedik legmagasabb bérce, a Lomnici-csúcs (2634).

Magas-Tátra túráink:

1. Magas-Tátra: Zöld-tó - Fehér-tavi-csúcs (2230m) - csúcstúra
Egy kiscsoportos gyalogtúra a Zöld-tavi menedékházhoz (1551m) és egy izgalmas csúcstúra a Fehér-tavi-csúcsra (2230m) és a Nagy-Morgásra (2038m).

2. Magas-Tátra: Kapor-csúcs (2363m) - csúcstúra
Magashegyi gyalogtúra a Magas-Tátra egyik legszebb panorámáját tartogató, jellegzetes csúcsára a Kapor-csúcsra(2363m).

3. Magas-Tátra: Nagyszalóki-csúcs (2452m) - csúcstúra
Egynapos hegymászás a Magas-Tátra egyik "szélesen elnyúló, óriási hegytömbjére" a Nagyszalóki-csúcsra.

4. Magas-Tátra: Kriván (2494m) - csúcstúra
Egynapos hegymászás, csúcsmászás a Magas-Tátra egyik legszebb hegycsúcsára.

5. Magas-Tátra: Rysy (2503m) - Tengerszem-csúcs - csúcstúra
Egynapos hegymászás, csúcsmászás a Magas-Tátra legszebb kilátóhegyére.

6. Magas-Tátra: Kapor-csúcs (2363m) - Rysy (2503m) / Kriván (2494m) - csúcstúra
Két napos csúcstúra a Magas-Tátra leg-szebb s egyben legnépszerűbb hegycsúcsaira és egy "bemelegítő" túra a Poprádi-tó(1494m) körül.

7. Magas-Tátra: Rysy (2503m) - Kriván (2494m) - csúcstúra
Kétnapos hegymászás, csúcsmászás a Magas-Tátra két legszebb és egyben legnépszerűbb csúcsára.


 

Alacsony-Tátra
Az Alacsony-Tátra vonulata mintegy 80 kilométer hosszúságban húzódik nyugatról keletre a Vág és a Garam folyók völgyei között. Főgerince három ponton haladja meg a 2000 méteres magasságot. Derese (2003m) – Chopok (2024m) – Gyömbér-csúcs (2043m).

Alacsony-Tátra túráink:
1. Alacsony-Tátra: Gyömbér-csúcs (2043m) gerinctúra - könnyű kirándulás
Az Alacsony-Tátra három legmagasabb pontja egy nap alatt felvonó igénybevételével. Három 2000 méteres hegycsúcs egy túra alatt.

2. Alacsony-Tátra: Kalandtúra light - Alacsony-Tátra + Szlovák Paradicsom
Az Alacsony-Tátra három legmagasabb pontja egy nap alatt felvonó igénybevételével s egy páratlan szépségű Szurdok-túra a Suchá Belá szurdok-völgyben a Szlovák Paradicsomban

3. Alacsony-Tátra: gerinctúra a Gyömbér-csúcsra (2043m) - csúcstúra
Az Alacsony-Tátra három legmagasabb pontja egy nap alatt. Derese(2004m) - Chopok(2024m) - Gyömbér-csúcs(2043m).

4. Kalandtúra: Alacsony-Tátra + Szlovák Paradicsom - kalandtúra
Kalandtúra az Alacsony-Tátra három legmagasabb pontján és a Szlovák Paradicsomban.


 

Szlovák Paradicsom
A Szlovák Paradicsom vagy más néven a Káposztafalvi-karszt, Szlovákia keleti részén található. A 19763 hektáros területet 1988-ban nyilvánították nemzeti parkká. Az itt található gerincek és a fennsíkok átlagos magassága 800-1000m. Legalacsonyabb pontja ott van, ahol a Hernád elhagyja a területet (466m), legmagasabb pontja pedig a Holló-szikla 1157 méteres csúcsa.

A szurdokok túrái csak egy irányban járhatóak, ami azt jelenti, hogy nincs visszafordulási lehetőség. A szurdokban való túrázást a sziklafalhoz erősített pallók, fémtálcák illetve fémlétrák teszik lehetségessé, melyek olykor 10-20 méter magasak és vízesések mellett vezetnek.

A Szlovák Paradicsomban való túrázáshoz semmilyen sziklamászó tudás nem szükséges, de elengedhetetlen a túrázási tapasztalat, lépésbiztonság, szédülésmentesség.

Szlovák Paradicsom túráink:
1. Szlovák Paradicsom: Szurdok-túra - kalandtúra
Kétnapos kalandtúra a Szlovák Paradicsom legszebb szurdokaiban.

2. Szlovák Paradicsom: Szurdok-túra - könnyű 2 napos
Egy fantasztikus kétnapos kalandtúra a Szlovák Paradicsom legszebb szurdokaiban. Egy izgalmas túra, ahol a sziklafalba erősített fémtálcák, létrák segítik haladásunk, melyek páratlan szépségű vízesések mellett vezetnek.

3. Szlovák Paradicsom: Suchá-Belá szurdok
Egy rendkívül izgalmas, könnyű kalandtúra a Szlovák Paradicsom legszebb s egyben legnépszerűbb szurdokában a Suchá Belá vagyis a Száraz-Fehér-völgy szurdokban!

4. Szlovák Paradicsom: Hernád-áttörés
Egy fantasztikus, egynapos kalandtúra a Szlovák Paradicsom legszebb turita útvonalán a Hernád-áttörés ösvényen. Egy izgalmas túra, ahol a sziklafalba erősített fémtálcák, létrák segítik haladásunk!


 

Szlovák-karszt
A Szlovák-karszt – Felső-Gömör turisztikai térsége Közép- és Kelet-Szlovákia határán terül el, annak déli részét foglalja magába. Szlovákia földrajzi központjától több mint 40 km-rel keleti, illetve délkeleti irányban fekszik. Ebben az irányban 80 kilométer a hossza. Észak-Déli irányú legszélesebb helyén eléri a 45 kilométert.

Ez a térség Szlovákia legtökéletesebben kifejlődött karsztos területe, felszíni és földalatti karszt-jelenségekben gazdag. Térsége fennsíki jellegű. A fennsíkok mérsékelten lejtenek északról dél felé, a legmagasabb részek a fennsíkok peremén vannak. A Szlovák-karszt legmagasabb hegye a Barkai fennsíkján lévő Matesz-szikla (925m).

Szlovák-karszt túráink:

1. Szlovák-karszt: Szádelői-völgy - könnyű kirándulás
Egy csodálatos könnyű kirándulás a Szlovák-karszt egyik legszebb és természeti látnivalókban leggazdagabb területén, a Szádelői-völgyben!

Bővebb információ:
Lesták Erzsébet
Tel.: +36 30 556 92 25
Email: info@trekking-tours.hu

Partnereink

Columbia Sportswear Company RBK Mountain Equipment Scarpa Sherpa Oakley

  Hírlevélre feliratkozás

A feliratkozó űrlapokat láthatatlan reCaptcha védi : Adatvédelem | Általános szerződési feltételek.
Elfogadom a Trekking Tours adatkezelési szabályzatát.
A weboldalon található mindennemű tartalom a Trekking-Tours Hungary Kft. szellemi tulajdonát képezi s tulajdonosának írásos engedélye nélkül nem használható fel!
Trekking-Tours Hungary Kft.
© 2013 - 2021
www.trekking-tours.hu
Minden jog fenntartva.
Eddigi látogatások száma:
0
1
1
0
0
9
5
3